wersja dla słabowidzących

Konkurs kulinarny Polskie Potrawy Wielkanocne - 02.04.2015 r.

 -

Informacja z Zespołu Szkół nr 1 w Goleniowie:

28 marca 2015 roku, odbyła się XII edycja Konkursu Kulinarnego organizowanego  przez Goleniowski Dom Kultury „Polskie Potrawy Wielkanocne”. Zespół Szkół nr 1 w Goleniowie  reprezentowały trzy zespoły: Technikum Nr 1, Samorząd Uczniowski oraz Rada Rodziców. Potrawy oceniane były przez komisję, (której przewodniczył pan Wiesław Kartasiński – Szef Kuchni Restauracji Radisson) w czterech kategoriach: zupy wielkanocne, potrawy z jaj, ciasta i wypieki oraz mięsa. Zespół Szkół nr 1 w Goleniowie otrzymał trzy nagrody:

- I miejsce w kategorii mięsa za UDKA FASZEROWANE ŻURAWINĄ – Rada Rodziców
- II miejsce w kategorii mięsa za MIĘSO W CIEŚCIE FRANCUSKIM – Technikum Nr 1
- III miejsce w kategorii zupy wielkanocne za BARSZCZ BIAŁY CHRZANOWY – Samorząd Uczniowski

Dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu za zaangażowanie  i  życzymy dalszych sukcesów kulinarnych!

 

Informacja z Zespołu Szkół w Goleniowie:

Dnia 28.03.2015 roku w Goleniowskim Domu Kultury po raz kolejny odbył się Konkurs Potraw Wielkanocnych.

W imprezie brała udział Zasadnicza Szkoła Zawodowa, Szkoła Przysposabiająca do Pracy oraz Rada Rodziców. Uczniowie wraz z nauczycielami, Radą Rodziców przygotowali następujące potrawy:

– Barszcz biały na gołąbkach w kategorii Zupy Wielkanocne
– Jajeczne szaleństwo oraz Mini jajeczka w kategorii Potrawy z jaj
– Swojski pasztet z żurawiną na domowym chlebku w kategorii Mięsa
– Wiosenny sernik dziadziusia oraz Mini mazurki w kategorii Ciasta i wypieki

Uczniowie Emilia Młudzik i Żaneta Janowska z klasy I ZSZ, Łukasz Pawłowski z klasy II ZSZ godnie reprezentowali naszą szkołę obsługując degustujące osoby.

Po obradach jury nasze potrawy otrzymały następujące nagrody:

I miejsce Mini jajeczka
II miejsce Barszcz biały na gołąbkach
III miejsce Wiosenny sernik dziadunia

Wszystkim uczestnikom za zaangażowanie oraz wkład pracy serdecznie dziękujemy!