Informacja z Zespołu Szkół nr 1 w Goleniowie:
28 marca 2015 roku, odbyła się XII edycja Konkursu Kulinarnego organizowanego przez Goleniowski Dom Kultury „Polskie Potrawy Wielkanocne”. Zespół Szkół nr 1 w Goleniowie reprezentowały trzy zespoły: Technikum Nr 1, Samorząd Uczniowski oraz Rada Rodziców. Potrawy oceniane były przez komisję, (której przewodniczył pan Wiesław Kartasiński – Szef Kuchni Restauracji Radisson) w czterech kategoriach: zupy wielkanocne, potrawy z jaj, ciasta i wypieki oraz mięsa. Zespół Szkół nr 1 w Goleniowie otrzymał trzy nagrody:
- I miejsce w kategorii mięsa za UDKA FASZEROWANE ŻURAWINĄ – Rada Rodziców
- II miejsce w kategorii mięsa za MIĘSO W CIEŚCIE FRANCUSKIM – Technikum Nr 1
- III miejsce w kategorii zupy wielkanocne za BARSZCZ BIAŁY CHRZANOWY – Samorząd Uczniowski
Dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu za zaangażowanie i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych!
Informacja z Zespołu Szkół w Goleniowie:
Dnia 28.03.2015 roku w Goleniowskim Domu Kultury po raz kolejny odbył się Konkurs Potraw Wielkanocnych.
W imprezie brała udział Zasadnicza Szkoła Zawodowa, Szkoła Przysposabiająca do Pracy oraz Rada Rodziców. Uczniowie wraz z nauczycielami, Radą Rodziców przygotowali następujące potrawy:
– Barszcz biały na gołąbkach w kategorii Zupy Wielkanocne
– Jajeczne szaleństwo oraz Mini jajeczka w kategorii Potrawy z jaj
– Swojski pasztet z żurawiną na domowym chlebku w kategorii Mięsa
– Wiosenny sernik dziadziusia oraz Mini mazurki w kategorii Ciasta i wypieki
Uczniowie Emilia Młudzik i Żaneta Janowska z klasy I ZSZ, Łukasz Pawłowski z klasy II ZSZ godnie reprezentowali naszą szkołę obsługując degustujące osoby.
Po obradach jury nasze potrawy otrzymały następujące nagrody:
I miejsce Mini jajeczka
II miejsce Barszcz biały na gołąbkach
III miejsce Wiosenny sernik dziadunia
Wszystkim uczestnikom za zaangażowanie oraz wkład pracy serdecznie dziękujemy!