wersja dla słabowidzących

Konkurs "Tradycyjne Potrawy Wielkanocne" - 01.01.1970 r.

Goleniowski Dom Kultury zaprasza.

 
 
 
 
 
 
 
REGULAMIN KONKURSU
„TRADYCYJNE POTRAWY WIELKANOCNE”
 
 
1. ORGANIZATOR
Goleniowski Dom Kultury
ul. Słowackiego 1
72-100 Goleniów
tel./fax 91 418 26 88
 
2. TERMIN
31 marca 2012 r. godz. 14.00
 
3. MIEJSCE
Goleniowski Dom Kultury
ul. Słowackiego 1,
72-100 Goleniów
 
4. UCZESTNICY PODZIELENI NA DWIE KATEGORIE: koła gospodyń wiejskich, szkoły podstawowe, gimnazja, szkoły gastronomiczne, osoby prywatne, inne instytucje, restauracje, kawiarnie i zakłady gastronomiczne. Każdy uczestnik może zgłosić do konkursu jedną potrawę w danej kategorii.
 
5. KATEGORIE KONKURSU
- CIASTA I WYPIEKI
- MIĘSA
- INNE POLSKIE POTRAWY (np.żury, jaja)
- TRADYCYJNE POTRAWY INNYCH NARODOWOŚCI
 
6. WARUNKI PRZYGOTOWANIA POTRAW DO PREZENTACJI
Goleniowski Dom Kultury zabezpieczy miejsce do podgrzania potraw, oraz:
- 2 stoły o wymiarach 80x80cm,
- kuchnię elektryczną czteropalnikową z piekarnikiem,
- kuchnię mikrofalową
Nie zabezpieczamy obrusów.
 
7. TERMIN I ZASADY ZGŁOSZENIA DO KONKURSU

Zgłoszeń do konkursu oczekujemy od Państwa do 30 marca 2012r. pod numerem tel./fax 91/418 26 88,drogą elektroniczną, w_pokucinska@o2.pl, lub osobiście w siedzibie Goleniowskiego Domu Kultury, ul. Słowackiego 1. Wszelkich informacji udziela Wiola Pokucińska.

 
8. SPOSÓB OCENY I SPOSÓB GŁOSOWANIA JURY

Z kilkunastoosobowego składu Jury powołane zostaną cztery komisje oceniające poszczególne kategorie. W każdej z czterech kategorii trzyosobowe Jury może przyznać maksymalnie 15 punktów dla jednej potrawy. Każdy członek Jury otrzymuje kartę oceny potrawy, gdzie wpisuje nazwę potrawy, wykonawcę potrawy oraz w każdej z trzech rubryk oceny (estetyka prezentacji, estetyka potrawy, walory smakowe) przyznaje od 1 do 5 punktów. Zwycięża potrawa, która otrzyma maksymalną liczbę punktów. Komisje oceniające przyznają pierwsze, drugie i trzecie miejsce w każdej kategorii oraz wyróżnienia. Z czterech pierwszych nagród przyznanych w poszczególnych kategoriach Przewodniczący Jury wybierze jedną potrawę, która otrzyma nagrodę główną GRAND PRIX. 

 
Uwaga: Ilość miejsc w konkursie jest ograniczona.
 
 
W załączniku Karta Uczestnika Konkursu: