wersja dla słabowidzących

Lekcja pieczenia w „Asprodzie” - 01.01.1970 r.

 -

 

 

 

 

 

Klasa II Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego we wtorek 9 kwietnia w ramach zajęć praktycznych odwiedziła Piekarnię „ASPROD” w Kliniskach. Uczniowie obserwowali proces wypieku pieczywa. Zapoznali się z organizacją pracy w zakładzie. Własnoręcznie formowali rogaliki i drożdżówki, które po upieczeniu z apetytem degustowali. Zajęcia bardzo się im podobały – teorię mogli połączyć z praktyką. Ze strony zakładu otrzymali fachowe i wyczerpujące informacje na temat produkcji pieczywa i warunków pracy piekarzy.

Uczniowie przekonali się, że praca w piekarni może dać wiele satysfakcji, a własnoręcznie wykonana drożdżówka smakuje najlepiej.

Informację oraz zdjęcia otrzymaliśmy z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Maszewie.