wersja dla słabowidzących

Potrawy wigilijne - najlepszy faszerowany karp w galarecie. - 01.01.1970 r.

W konkursie, który tradycyjnie odbył sie w GDK,  na najlepszą potrawę wigilijną,  udział wzięło  kilkudziesięciu uczestników  z powiatu goleniowskiego.

Przygotowywane potrawy oceniano w  czterech kategoriach:

 Zupy - najsamczniejszą okazała się grzybowa pani Zwierzyk z Goleniowa,

Ciasta - najlepszy był tort makowy  pani Owczarek z Klubu Seniora Relaks, 

Dania rybne -  ryba po japońsku przygotowana przez uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Goleniowie, 

"inne dania" - w tej kategorii  zwyciężyła kapusta wigilijna koła gospodyń w Osinie.

Grand prix konkursu zdobyła potrawa  przygotowana  przez uczniów Technikum Żywienia w Maszewie -  Faszerowany karp w galarecie.

informacje: www.gazetagoleniowska.com

( foto : przepisy kulinarne )