wersja dla słabowidzących

Tradycyjne Potrawy Wielkanocne - 01.01.1970 r.

 -

Grand Prix dla Maszewa!

 

 

 

31 marca 2012 roku w GDK odbył się konkurs "Tradycyjne Potrawy Wielkanocne", w którym wzięła udział młodzież z Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego w Maszewie. Uczniowie pod kierunkiem Małgorzaty Węcławik - Adamczuk przygotowali następujące potrawy:

- babkę majonezową w polewie czekoladowej, za którą otrzymali wyróżnienie z kategorii ciasta i wypieki,

- karkówkę na jarzynach, za którą otrzymali nagrodę główną GRAND PRIX w kategorii mięsa ufundowaną przez przewodniczącego jury Wiesława Kartasińskiego (szefa kuchni hotelu Radisson w Szczecinie),

- żurek na kiełbasie z jajkiem w kategorii inne polskie potrawy,

- Charlotte Royal z kremem bawarskim w kategorii tradycyjne potrawy innych narodów, za którą otrzymali kolejne wyróżnienie.

Przypominamy, że w Konkursie Potraw Wiligilijnych w zeszłym roku nagroda główna również trafiła do szkoły w Maszewie. Gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów!

Informację oraz zdjęcia otrzymaliśmy z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Maszewie.