wersja dla słabowidzących

Uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych w Goleniowie na wycieczce w Hotelu Radisson - 01.01.1970 r.

 -

 

 

 

 

19 lutego 2013 r. uczniowie Zespołu Szkół Zawodowych w Goleniowie wzięli udział w wycieczce przedmiotowej do hotelu „ Radisson Blu” w Szczecinie. W spotkaniu uczestniczyli uczniowie drugich klas kształcących się w zawodach technik hotelarstwa i kucharz małej gastronomii. Podczas wizyty uczniowie mogli zapoznać się z funkcjonowaniem recepcji hotelowej, z wyposażeniem pokoi i apartamentów, odpowiadającym czterogwiazdkowemu standardowi hotelu oraz zobaczyć wyposażenie i prowadzenie gastronomii w dwóch restauracjach hotelowych. 

W trakcie wycieczki laureatki konkursu „Polskie Potrawy Wigilijne”, który miał miejsce 16 grudnia 2012 odebrały  nagrodę specjalną- voucher o wartości 200 złotych na dowolne danie oferowane przez restaurację Europa. Nagroda była przyznana uczennicą przez szefa kuchni z hotelu Radisson Blu ze Szczecina Pana Wiesława Kartasińskiego.

Informację oraz zdjęcia otrzymaliśmy z Zespołu Szkół Zawodowych w Goleniowie.