W dniu 19.06.2020 r. zostały ogłoszone wyniki z Wojewódzkiego Integracyjnego Konkursu Gastronomicznego pt. ,,Słodko, zdrowo, owocowo”. Organizatorem konkursu był Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy nr 2 im. Czesława Piskorskiego w Szczecinie. Głównymi celami konkursu było aktywizowanie młodzieży do doskonalenia zawodowego w warunkach zdalnego nauczania oraz rozwijanie pasji, zainteresowań i uzdolnień związanych z przygotowywaniem deserów i wypieków z owocami. Zadaniem uczestników było przygotowanie kolorowego deseru lub ciasta z użyciem dowolnego owocu w warunkach domowych. Uczennica Nikola Garbaciak z klasy I Szkoły Branżowej I-go stopnia nr 1 z Zespołu Szkółw Goleniowie zajęła I miejsce w kategorii ,,Kolorowy wypiek z owocami”. Uczennica wykonała tort, który nazwała ,,Rajskie serce”. Uczeń Szymon Tomczyk z klasy I Szkoły Branżowej I-go stopnia nr 1 z Zespołu Szkółw Goleniowie w kategorii ,,Kolorowy wypiek” za wykonanie ciasta ,,Mech leśny” zdobył III miejsce. Uczniowie w warunkach domowych wykonali powyższe wypieki. Uczniom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.
Informacja oraz zdjęcia ZSS Goleniów