wersja dla słabowidzących

Wyniki konkursu "Polskie Potrawy Wielkanocne". - 01.01.1970 r.

ZSZ w Goleniowie i Technikum z Maszewa wśród najlepszych.

W sobotę, podczas Konkursu "Polskie Potrawy Wielkanocne", zorganizowanego tradycyjnie w GDK, główną nagrodę na najsmaczniejszą potrawę wielkanocną zdobył pasztet jajeczny.

 Ten rarytas przygotowany został przez gospodynie z Załomia. 

Jak informalismy w informacji z ZSZ, za najsmaczniejszą zupę jury uznało żurek przygotowany przez uczniów tej szkoły. Uczniowie Gimnazjum nr 1 odebrali nagrodę za pierwsze miejsce w kategorii "potrawy z jaj"  za kotlety jajeczne nadziewane szpinakiem. 

W kategorii mięsa - kolejny sukces uczniów szkół ponadgimnazjalnych, tym razem za pieczeń wieprzową. Pierwsze miejsce zdobyli uczniowie  z Technikum Żywienia z Maszewa.

 Sołectwo Załom, oprócz Grand Prix konkursu,  zajęło dodatkowo pierwsze miejsce w kategorii ciasta. Tu najlepszym okazał się mazurek sliwkowy.

Wszystkim, którzy startowali w konkursie serdecznie gratulujemy, a szczególne słowa uznania kierujemy do najlepszych kucharzy i cukierników.