W sobotę, podczas Konkursu "Polskie Potrawy Wielkanocne", zorganizowanego tradycyjnie w GDK, główną nagrodę na najsmaczniejszą potrawę wielkanocną zdobył pasztet jajeczny.
Ten rarytas przygotowany został przez gospodynie z Załomia.
Jak informalismy w informacji z ZSZ, za najsmaczniejszą zupę jury uznało żurek przygotowany przez uczniów tej szkoły. Uczniowie Gimnazjum nr 1 odebrali nagrodę za pierwsze miejsce w kategorii "potrawy z jaj" za kotlety jajeczne nadziewane szpinakiem.
W kategorii mięsa - kolejny sukces uczniów szkół ponadgimnazjalnych, tym razem za pieczeń wieprzową. Pierwsze miejsce zdobyli uczniowie z Technikum Żywienia z Maszewa.
Sołectwo Załom, oprócz Grand Prix konkursu, zajęło dodatkowo pierwsze miejsce w kategorii ciasta. Tu najlepszym okazał się mazurek sliwkowy.
Wszystkim, którzy startowali w konkursie serdecznie gratulujemy, a szczególne słowa uznania kierujemy do najlepszych kucharzy i cukierników.