Tradycyjne polskie potrawy wigilijne- to głowne motto oraz główni "uczestnicy" konkursu potraw wigilijnych, jaki odbył się wczoraj w GDK. Pięknie przystrojone stoły, jury, z szefem kuchni szczecińskiego Radissona na czele, "niebieńskie zapachy" i oczywiscie atmosfera rywalizacji, na koniec której nie zabrakło wyróżnień i nagród.
Rywalizacja trwała w czterech kategoriach - zupy, ryby, ciasta i wypieki oraz inne potrawy.
Jak w naszym tytule - grand prix całego konkursu przypadło zupie borowikowej z rożkami ziemniaczanymi, a raczej radzie rodziców z goleniowskiego Gimnazjum nr 1.
Wszystkim uczestnikom konkursu ( w tym drużynom z naszych jednostek - ZSZ w Goleniowie i ZSP z Maszewa ) serdecznie gratulujemy, życząc sobie podobnych potraw i świątecznych wystrojów w każdym z naszych domów.
foto internet - zupa borowikowa