wersja dla słabowidzących

Pasztet z królika z sosem żurawinowym. - 01.01.1970 r.

Najlepsza potrawa i Grand Prix dla potrawy przygotowanej przez radę rodziców z goleniowskiego Gimnazjum nr 1 .

Pasztet z królika z sosem żurawinowym nagrodzony został główną nagrodą konkursu na najsmaczniejszą potrawę wielkanocną, podczas Konkursu Polskich Potraw Wielkanocnych jaki odbył się  w Goleniowskim Domu Kultury. Wspaniałą ucztę dla podniebienia przygotowała drużyna rady rodziców z goleniowskiego Gimnazjum nr 1 .

 

Oto pozostałe nagrody w poszczególnych kategoriach:
 
- w kategoriach zupy (za żurek z kurkami)- zwycięstwo- gospodynie z Węgorzy,
- w kategorii potrawy z jaj (za jaja z pieczarkami) - gospodynie z Węgorzy
- w kategorii ciasta (za babkę drożdżową), nagrodę głową  zgarnęły...także gospodynie z Węgorzy ( klasyczny hat-trick )  ,
- w kategorii mięsa (za roladę z kurczaka), wygrali uczniowie z Gimnazjum nr 1 .
 
Jak zapewnia portal Gazety Goleniowskiej - w świątecznym wydaniu - będzie pełna  relację z konkursu wraz z przepisami mistrza Tadeusza Felbura, który zwycięską potrawę przygotował. Ślinka leci i smacznego na Święta. ( foto ugotuj.to )